IBBO IJskwarts

Over IBBO IJskwarts

Op IBBO IJskwarts speelt de natuur een essentiële rol in het onderwijs. In deze tijd waarin kinderen overvoerd worden met prikkels en verstrikt raken in schermen die niets weerspiegelen waar zij zich wezenlijk in herkennen, is het belangrijk om hen opnieuw in verbinding te brengen met de natuur.

We zijn minimaal 4 uur buiten, waar we bushcraft doen of buitenlessen krijgen, zoals taal en rekenen. We doen ook onderzoek naar bijvoorbeeld vlinders en werken aan thema’s, zoals ‘red de boerenzwaluw’. Daarnaast gaan we regelmatig op natuurexcursies, zoals wilgen knotten, op bezoek bij de imker of gewoon stiltewandelingen in het bos maken. Maandelijks worden er verschillende workshops aangeboden, zoals drama, yoga, aromatherapie zalfjes/olie maken, creatief met afvalmateriaal, scheikunde laboratorium, koken op vuur en wol vilten. We hebben ook een bibliotheek in een pipowagen, waar kinderen kunnen genieten van de vele (prenten)boeken die we hebben. Voor kinderen die zich willen terugtrekken en willen rusten, hebben we een stille rustplek in de yurt die toegankelijk is voor elk kind.

Onze edelsteen

De mooie steen IJskwarts of Nirvanakwarts staat in het teken van persoonlijke groei en ontwikkeling. De steen stimuleert je om je potentieel en je zielendoel waar te maken en negatieve gedragspatronen en emoties (bijvoorbeeld angst en verdriet) die deze groei in de weg staan, los te laten.

Het helpt je om je te richten op een positieve toekomst. De steen stimuleert verlichting, transformatie, spiritueel inzicht en spirituele groei. Het helpt je ook om contact maken met je hogere, tijdloze, zelf en laat je zien wat er allemaal voor je mogelijk is en waar je naartoe kunt werken. Nirvana kwarts of ijskwarts is heel geschikt om mee te mediteren. Het maakt een connectie met hogere energieën en laat je het vredige gevoel wat de steen kan losmaken nog dieper te voelen. De steen versterkt de connectie tussen het hart chakra en de hogere chakra’s waarbij de roze Ijskwarts vooral op het hart chakra inwerkt en de witte ijskwarts vooral op het voorhoofd chakra en de kruin chakra.

Onze schoolkalender

Bekijk snel onze schoolkalender en blijf op de hoogte van alle geweldige activiteiten en belangrijke data. Jullie aanwezigheid en ondersteuning maken het schooljaar nóg leuker!

Schoolinformatie

Voor meer informatie over IBBO IJskwarts verwijzen wij je door naar de pagina schoolinformatie. Wij vullen deze pagina regelmatig aan met nieuwe informatie.

Nieuws

Lees het laatste nieuws van IBBO IJskwarts op de nieuwspagina en blijf altijd op de hoogte van de laatste updates en mededelingen.

Media

Bekijk uiteenlopende galerijen met impressies, sfeerbeelden en rapportages van IBBO IJskwarts.