IBBO Chalcedoon

Over IBBO Chalcedoon

IBBO Chalcedoon bevindt zich in de wijk Oosterboer in Meppel en biedt voldoende parkeergelegenheid en is gemakkelijk bereikbaar via de bushalte om de hoek. Het gebouw, een voormalige school van twee verdiepingen, biedt vier ruime lokalen waar kinderen hun creativiteit, leergierigheid en enthousiasme kunnen uiten.

Samenwerking en respect voor anderen zijn belangrijke waarden op IBBO Chalcedoon, waardoor kinderen zich thuis voelen. De huiskamer met open keuken is een verbindingsplek waar de dag gezamenlijk begint en eindigt. Daarnaast is er een meditatieruimte voor yoga, meditatie en stilte. Het schoolplein heeft een grasveld waar kinderen kunnen spelen, sporten en met mooi weer kunnen lezen onder de bomen.

Onze edelsteen

De Chalcedoon steen heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren.

Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

Onze schoolkalender

Bekijk snel onze schoolkalender en blijf op de hoogte van alle geweldige activiteiten en belangrijke data. Jullie aanwezigheid en ondersteuning maken het schooljaar nóg leuker!

Schoolinformatie

Voor meer informatie over IBBO Chalcedoon verwijzen wij je door naar de pagina schoolinformatie. Wij vullen deze pagina regelmatig aan met nieuwe informatie.

Nieuws

Lees het laatste nieuws van IBBO Chalcedoon op de nieuwspagina en blijf altijd op de hoogte van de laatste updates en mededelingen.

Media

Bekijk uiteenlopende galerijen met impressies, sfeerbeelden en rapportages van IBBO Chalcedoon.