Bewustzijn

Bewust onderwijs

Het IBBO is een spirituele school die zowel basis- als voortgezet onderwijs aanbiedt en erkend is. De nadruk ligt op het bewust worden van het levensproces, wat leidt tot vrijheid, innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.

De belangrijkste pijler van het spiritueel onderwijs bij IBBO is het bewustzijn dat de leer- en ervaringsplek een energetisch veilige plaats is waar zowel het kind als de begeleiders bewust kunnen zijn van wie zij werkelijk zijn. Beiden hebben hun eigen identiteit in bewustzijn, talenten, capaciteiten en het recht op hun persoonlijke ontwikkeling. Het bewustzijn van hun eigen kwaliteiten, krachten en energieën zorgt voor een veilig gevoel, wat essentieel is voor natuurlijke ontwikkeling, zelfacceptatie en zelfwaardering.

Het bewust aangaan van het levensproces

Het IBBO ( Ik Ben Bewust Onderwijs) is een erkende spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs. Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid,  innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke  liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.

Rust & Veiligheid

Rust en veiligheid zijn belangrijke waarden bij IBBO, zowel in het gebouw als in de mensen zelf. Het is een plek van rust en thuiskomen voor de begeleiders, het kind en de ouders.

Begeleiders spelen een belangrijke rol bij het creëren van deze oase van rust door zelf een vriendelijke en rustige uitstraling te hebben en de kinderen te introduceren in meditatie, Universele wetten, Waardeneducatie en zelfbewustzijn. Hierdoor leren kinderen hun eigen gedrag en behoeften te ontdekken en ervaren ze de functie van innerlijke vrede.