Alle scholen

Edelstenen en onze IBBO’s

Angeliet

De Angeliet steen is een beschermende en kalmerende steen en bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Het heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Het helpt je eerlijk zijn en gevoelens te uiten en om veranderingen en zaken die niet veranderd kunnen worden te accepteren. Angeliet bevordert astraal reizen en spirituele ervaringen en communicatie (met name met engelen) maar zorgt er ook voor dat je goed geaard blijft. In het lichaam heeft Angeliet een positieve werking op de nieren en de waterhuishouding, vochtophoping of oedeem, keel (keelchakra openen om boodschappen van je begeleiders te kunnen doorgeven), ontstekingen, schildklier, longen en werkt verkoelend. Deze steen staat voor het uiten van je gevoelens en waarheden vooral als je niet zo durft. Het helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Het is ook een steen die je kan helpen met het verminderen van piekeren.

Beryl

De Beryl steen werkt kalmerend, vermindert (de gevolgen van) stress en maakt doelgericht, efficiënt, helder van geest, gefocust en helpt je je potentieel te verwezenlijken. De steen vermindert nervositeit, spanningen, emotionele stress en overprikkeldheid. Het werkt motiverend, geeft moed en maakt vrolijk. Het helpt je positief in het leven staan en je plannen en doelen stap voor stap waarmaken. Het stimuleert een vooruitziende blik, maakt bedachtzaam en vermindert roekeloos en risicovol gedrag. Fysiek werkt Beryl ontgiftend en vermindert klachten veroorzaakt door stress. De steen heeft een positieve werking op lever, longen, hart, bloedsomloop, maag en ruggengraat.

Chalcedoon

De Chalcedoon steen heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.

Dolomiet

De Dolomiet steen werkt motiverend en stabiliserend. Het helpt je jezelf zijn en je talenten en sterkte punten tot uitdrukking te laten komen. Het bevordert een positieve instelling en een gevoel van geluk en tevredenheid. Emotioneel werkt de steen stabiliserend en dempt te heftige emoties en emotionele uitbarstingen. Het stimuleert praktisch denken en gezond verstand en helpt doelen waarmaken. Ook fysiek werkt de steen stabiliserend, met name op het hart en bloed. Het brengt balans in de calcium- en magnesiumstofwisseling. Daarnaast werkt de steen ontspannend en ontkrampend.

Eldariet

De Eldariet steen kan je helpen om te ontspannen en je angsten en fobieën te overwinnen.
Eldariet kan je in meditatie laten inzien dat ogenschijnlijke grote verschillen zoals het verschil tussen licht en donker, groot en klein, man en vrouw, maan en zon, meer samenhangen dan je zou denken. Alles is één. Hij laat je diep vanbinnen kijken naar jezelf, naar je hele persoon. Je zal bewust worden van je goede, maar ook minder leuke kanten. Eldariet laat je zien dat het niet erg is, deze minder positieve kant van je. En juist door hier bewust van te worden en er eens goed naar te kijken kun je er iets aan gaan doen. Eldariet helpt je om je buitenkant, degene die je bent voor de buitenwereld, de misschien wat stoerdere jij, samen te laten komen met je zachtere, misschien toch wat onzekere en meer emotionele binnenkant. Hij zorgt ervoor dat je meer één wordt met jezelf en dat je hier meer balans in kunt vinden.
Het is een steen van geestelijke en spirituele groei en helpt je de kennis te vinden waar je naar zoekt. Hij versterkt het doorzettingsvermogen, maakt flexibel en veerkrachtig en schenkt vitaliteit en levenskracht. Fysiek helpt Eldariet ook goed bij een droge huid, droge lippen en bij droge slijmvliezen in neus, keel en mond.

Fuchsiet

De Fuchsiet steen is een heel inzicht gevende steen. Het versterkt je gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid. De steen geeft met name veel inzicht in de manier waarop mensen met je omgaan en de manier waarop jij met hen omgaat. Het bevordert een gezonde interactie met de mensen om je heen, zonder (wederzijdse) afhankelijkheid en machtsverschillen. Het stimuleert onvoorwaardelijke liefde en stimuleert je om mensen te helpen op een gezonde, gelijkwaardige manier zonder bijvoorbeeld zelf leeggezogen te worden of over je eigen grenzen heen te gaan. De steen werkt ook goed voor mensen die veel negatieve energie, emoties en spanningen van mensen in hun omgeving aantrekken en in zich opnemen. Het vermindert de neiging om een slachtofferrol aan te nemen en om (door je gedrag of dat van anderen) in een slachtofferrol te belanden. Fuchsiet geeft ook inzicht in ziektebeelden en kan je helpen de natuurlijke balans weer te herstellen door informatie door te geven over de keuze van bijvoorbeeld bepaalde geneeskrachtige kruiden, etherische oliën, edelstenen of (alternatieve) geneeswijzen. Verder heeft de steen een positieve werking op het bloed, de ruggengraat, spieren en zenuwklachten zoals RSI en CTS.

Goudsteen

Positieve instelling, kracht en energie. Goudsteen geeft kracht en energie. De steen geeft hoop, bevordert een positieve kijk op het leven en werkt opbeurend. Hierdoor heeft het een positieve uitwerking op depressies. Het bevordert individualiteit en ambitie en helpt je om je te doelen te bereiken. Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag, nieren, voortplantingsorganen en prostaat. Een goddelijke detox steen, deze edelsteen is er om je geest, lichaam en uw gemoed te vernieuwen. Goudsteen is een geweldige booster voor het lichaam, omdat hij ook een gezonde bloedsomloop en weefselregeneratie bevordert. Hij kan ook de geest scherpen en de knop van die lage energieniveaus wat hoger zetten. Het extra voordeel van koper, dat zeer aanwezig is in goudsteen, betekent dat je ook die helende eigenschappen krijgt. Koper staat erom bekend ontstekingen te bestrijden en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te ondersteunen.

Heliotroop

Heliotroop is een beschermende, aardende en zuiverende steen. Het is een kalmerende steen die je helpt om mooie dromen te ervaren. Het is de steen van balans en harmonie. Het helpt bij het maken van keuzes en het doorpakken van die keuzes. Het helpt bij het geheugen en geeft compassie en wijsheid.

De steen bestaat altijd uit twee kleuren; een diep groen en een roest rood. Gezamenlijk zorgen deze voor harmonisering van de hogere chakra’s (keel, voorhoofd, kruin) en de lagere chakra’s (basis, heiligbeen, zonnevlecht). De naam Heliotroop komt van “helios” ofwel ZON en “tropein” ofwel veranderen en staat symbool voor de ondergaande zon. Het resoneert met alle chakra’s maar bovenal bij het basis- en hartchakra. Het wordt ingezet om energie en kracht te verhogen en verwijdert energieblokkades. Het kan opgeladen worden met seleniet of bergkristal en met de zon en de maan.

IJskwarts

De mooie steen IJskwarts of Nirvanakwarts staat in het teken van persoonlijke groei en ontwikkeling. De steen stimuleert je om je potentieel en je zielendoel waar te maken en negatieve gedragspatronen en emoties (bijvoorbeeld angst en verdriet) die deze groei in de weg staan, los te laten.

Het helpt je om je te richten op een positieve toekomst. De steen stimuleert verlichting, transformatie, spiritueel inzicht en spirituele groei. Het helpt je ook om contact maken met je hogere, tijdloze, zelf en laat je zien wat er allemaal voor je mogelijk is en waar je naartoe kunt werken. Nirvana kwarts of ijskwarts is heel geschikt om mee te mediteren. Het maakt een connectie met hogere energieën en laat je het vredige gevoel wat de steen kan losmaken nog dieper te voelen. De steen versterkt de connectie tussen het hart chakra en de hogere chakra’s waarbij de roze Ijskwarts vooral op het hart chakra inwerkt en de witte ijskwarts vooral op het voorhoofd chakra en de kruin chakra.

Veelgestelde vragen

Klik hier om het antwoord op veelgestelde vragen te bekijken.

Naar FAQ

Contact een IBBO school

Klik hier voor een overzicht van contactgegevens per IBBO school.

Contact opnemen