Wat maakt IBBO IJskwarts zo bijzonder

We zien de natuur als grote gever, de schenker van materialen en voeding, van rust en schoonheid, van inspiratie en leven.

OP IBBO IJskwarts speelt de natuur een essentiële rol in het onderwijs. In deze tijd waarin kinderen overvoerd worden met prikkels, zichzelf kwijtraken en zich verliezen in schermen die niets weerspiegelen waar zij zich wezenlijk in herkennen, is het des te belangrijker hen opnieuw in verbinding te brengen met de natuur.

We zijn minimaal 4 uur buiten te vinden waar we bushcraft of een buitenles krijgen (taal en rekenen). Ook doen we onderzoek naar bijv. vlinders of werken we aan een thema als: ‘red de boerenzwaluw’. Daarnaast gaan we vaak op natuurexcursies zoals wilgen knotten, op bezoek bij de imker of gewoon een mooie stiltewandeling maken in het bos. Maandelijks kunnen de kinderen op IBBO IJskwarts verschillende workshops volgen, zoals drama, yoga, aromatherapie zalfjes/olie maken, creatief met afvalmateriaal, scheikunde laboratorium, koken op vuur, wol vilten en nog veel meer! Natuurlijk hebben we een mooie bibliotheek (in een pipowagen) waar kinderen naar hartelust kunnen wegduiken in de vele (prenten)boeken die we hebben. En is er iemand te moe om te lezen? dan leest iemand uit de hogere groep een mooi verhaal voor. Voor kinderen die zich even willen terugtrekken, willen uitrusten en chillen hebben we een mooie, stille rustplek in de yurt. Deze is voor elk kind toegankelijk.

Veelgestelde vragen

Klik hier om het antwoord op veelgestelde vragen te bekijken.

Naar FAQ

Contact een IBBO school

Klik hier voor een overzicht van contactgegevens per IBBO school.

Contact opnemen