Wat maakt IBBO Dolomiet zo bijzonder

IBBO Dolomiet is vanuit een huiskamer begonnen en is ook altijd huiselijk gebleven. Het is ook vanuit een roeping, een innerlijke flow, begonnen. IBBO Dolomiet ziet het hele leven als een leerschool en een experiment waarbij het belangrijk is naar onze innerlijke levensvreugde te luisteren. Dat is de stem van jouw pad, waarbij we je graag ondersteunen om dat te volgen. Bij IBBO Dolomiet heeft ieder kind dan ook zijn eigen leerpad. Er is aandacht voor het kind als een heel mens en er is aandacht voor de hele mens (het fysieke, mentale, emotionele en spirituele). Vanuit de waarden liefde, respect, waarheid, verbinding (geweldloosheid) en levenskunst helpen we de kinderen naar zichzelf en naar de wereld te kijken om samen een nieuwe wereld te creëren.
Op dit moment heeft IBBO Dolomiet vooral veel jonge kinderen en is er dus extra veel aandacht voor het jonge kind. Voor alle kinderen, zowel jong als oud, zijn er terugkomende activiteiten zoals gymmen, zwemmen, bushcraften, wildplukken & koken, en handarbeid en techniek bij de Jonge Onderzoekers.

Ook is er steeds meer aandacht voor de emoties van een mens. Hoe ga je op een gezonde manier met je emoties om en hoe blijf/spreek je met elkaar in verbinding? Het team krijgt al een aantal jaar workshops verbindende communicatie van een supervisie team. Dit heeft ons als team enorm geholpen om te groeien.

Uiteraard zorgt ook onze omgeving (Orientalis), de natuur en de lokale contacten voor mogelijkheden voor IBBO Dolomiet om te groeien en te floreren. Ook onze geschiedenis heeft ons gemaakt tot wat we zijn.

Veelgestelde vragen

Klik hier om het antwoord op veelgestelde vragen te bekijken.

Naar FAQ

Contact een IBBO school

Klik hier voor een overzicht van contactgegevens per IBBO school.

Contact opnemen