Wat maakt IBBO Angeliet zo bijzonder

IBBO Angeliet is de allereerste IBBO-school die is opgericht op 31 oktober 2011 in Vijlen, Zuid- Limburg door de founders Gentille Boijmans en Jean Freer. Na een korte periode in het Heuvellandschap zijn ze verhuist naar het spiritueel centrum van Jean in het centrum van Kerkrade. In deze periode heeft IBBO Angeliet onder de vleugels van Jean en haar team een enorme spirituele groei doorgemaakt. Met deze ervaringen zijn ze IBBO gaan uitbreiden op de huidige locatie, te Geleen. Vele kinderen hebben op deze plekken hun basis in het mens-zijn gelegd.

Op IBBO Angeliet volgen de kinderen en jongeren buiten de verplichte vakken o.a. survivallessen. Ze leren zelf vuur maken, water te reinigen, kennis over voeding in de natuur, samenwerken en hun eigen talenten te ontdekken. Ze gaan maandelijks zwemmen/ schaatsen in de nabijgelegen sportlocatie en hebben 1 keer in de maand gymlessen in een sportzaal of yoga op school.
Iedere week hebben de kinderen van alle leeftijden de mogelijkheid om schaakles te volgen.

Op IBBO Angeliet bieden we veel creatieve vakken. Op dinsdagmiddag kunnen ze knutselworkshops volgen en op woensdag improvisatie theater en muziekles. Op de donderdag is er beeldende vorming en zangles. Er worden ieder schooljaar nieuwe excursies aangeboden naar musea, opera, theater en cultureel erfgoed instellingen.

Ieder jaar wordt er een Cultuurreis georganiseerd voor jongeren vanaf 12 jaar. Dit is een intensief programma met benefiet activiteiten, opdrachten, 5 dagen op reis en het maken van een film die vakoverstijgend wordt aangepakt.

Wij bieden ook de mogelijkheid om deel te nemen aan extra curriculum activiteiten zoals Marres Extended, een zaterdag programma voor jongeren die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur. Stageplekken bij zorginstellingen, maneges, cultuurinstellingen of binnen de school in Fantasia (het jonge kind).

We werken samen met twee zorginstellingen op maandelijkse basis waar we met de kinderen en de jongeren werken met dementerende ouderen.

Ieder jaar kunnen jongeren vanaf 15 jaar deelnemen aan de Euriade. Dit is een internationaal samenkomen van jongeren van diverse scholen uit heel de wereld om de dialoog met elkaar aan te gaan. Ze verblijven dan een hele week op Abdij Rolduc te Kerkrade.

IBBO Angeliet omschrijft alle avonturen in de IBBO Weetjes, een maandelijkse digitale krant van de school.

Veelgestelde vragen

Klik hier om het antwoord op veelgestelde vragen te bekijken.

Naar FAQ

Contact een IBBO school

Klik hier voor een overzicht van contactgegevens per IBBO school.

Contact opnemen