Alle scholen

IBBO’s erop uit!

Onze IBBO-scholen ondernemen heel veel! Van buiten leren tot excursies naar musea, theaters, conservatoria, vliegvelden en extra curriculum programma’s die zich bezighouden met Cultuur, Burgerschap en verbinding.

Ieder jaar kunnen onze IBBO-leerlingen deelnemen aan de Euriade. “Jeugd in Dialoog” is een project dat een belangrijk hoogtepunt vormt tijdens het Internationaal Festival van (de) Dialoog EURIADE. Gedurende een periode van ongeveer tien dagen ontmoeten ongeveer 90 jongeren elkaar, afkomstig uit de hele wereld, uit de meest verschillende culturen, religies, sociale achtergronden, de meest verschillende politieke systemen. Ze zijn tussen de 15 en 18 jaar oud. Ze komen uit Israël, Palestina, Oekraïne, Roemenië, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, België, Hongarije, Servië, Rusland, Zuid-Afrika, Polen, de Filipijnen … Samen de dialoog met elkaar realiseren… Ze ontmoeten ook politici, ondernemers, gehandicapten mensen, monniken, stervende mensen, kunstenaars, de winnaar van de Martin Buber-Plaque. Kortom de ANDER…

Ook bij Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur kunnen jongeren deelnemen aan mooie projecten. Marres Extended is de jongerenafdeling van Marres en Jan van Eyck Academie waar ze 4 maanden lang werken aan een maatschappelijk kunstproject samen met andere jongeren van diverse scholen.

Maar ook een bezoek aan de boer, het vliegveld, soep maken voor ouderen in de omgeving, meewerken in een woongemeenschap met dementerende ouderen en nog veel meer!

Wij vinden het heel belangrijk de leefwereld van onze IBBO leerlingen te verrijken en leren hoe ze mogen verbinden met anderen en elkaar.

Veelgestelde vragen

Klik hier om het antwoord op veelgestelde vragen te bekijken.

Naar FAQ

Contact een IBBO school

Klik hier voor een overzicht van contactgegevens per IBBO school.

Contact opnemen