Alle scholen

Geven- en Neem- Kast

Wist je dat wij op het terrein van iedere IBBO-school een Geven- en Neem- Kast hebben staan? Dit supergave idee is geïnitieerd door Haven Just Be Homes, een organisatie waar we nauw mee samenwerken. En nu mogen ook wij hiermee aan de slag!

Deze buurtkast is ter ondersteuning voor mensen die moeite hebben rond te komen.
Maar je kunt, als je thuis heel veel spullen extra in je kast hebt staan dit schenken aan dit initiatief. Tevens helpt deze buurtkast ook om mensen bij elkaar te brengen en te verbinden. Iedere donderdag kijkt de IBBO-school op het einde van de dag of er nog fruit of andere voedingsproducten over zijn. De kinderen mogen dit dan in de kast leggen. Hiermee vergroten we ook nog eens het bewustzijn onder de jongere generatie.

We hopen natuurlijk dat er veelvuldig aan de kast wordt geschonken, zoveel mogelijk biologische producten, bijvoorbeeld uit moestuinen of van bedrijven. Bijvoorbeeld: verse groenten en fruit, ongeopende verpakkingen van rijst, linzen en geconserveerde voedingswaar uit blik en andere huishoudelijke producten.

We zijn sinds eind maart ook een MUP-uitgifte punt. MUP is een initiatief van het armoedefonds. Zij leveren gratis menstruatie- en hygiëneproducten, bijvoorbeeld maandverband en tampons. De IBBO-scholen kunnen maandelijks een bestelling aanvragen bij het fonds voor de aanlevering van nieuwe producten zodat we de Geef- en Neem- Kast kunnen blijven vullen.

En om het nóg mooier te maken staat er ook een kledingcontainer (nu nog alleen bij IBBO Angeliet in Geleen) bij onze scholen. Hierin kan men kleding en schoeisel schenken, ook dit gaat weer naar mooie goede doelen.

Veelgestelde vragen

Klik hier om het antwoord op veelgestelde vragen te bekijken.

Naar FAQ

Contact een IBBO school

Klik hier voor een overzicht van contactgegevens per IBBO school.

Contact opnemen