IBBO Heliotroop

Over IBBO Heliotroop

IBBO Heliotroop is gevestigd in Hoorn. Het is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, auto of fiets. Op ca 750 meter/10 minuten lopen van Hoorn centraal station. Het gebouw is een voormalige schoolpand met voor ons 3 lokalen.

Als jonge school zullen we mee groeien met de nieuwe kinderen. Er zijn verschillende ruimtes en activiteiten waar het kind informatie kan inwinnen om kennis op te doen. Ieder kind heeft een plek in een ruimte waar het huiselijk is ingericht. We hebben eigen toegang tot een hele groot schoolplein met grasweide waar heerlijk op een eigen plek gespeeld of gerust kan worden. Ook buitenactiviteiten en sporten kunnen hier gedaan worden. Bij IBBO Heliotroop mogen kinderen zichzelf zijn en vertrouwen ze op eenheid en de natuurlijke stroom. We vinden het belangrijk dat kinderen connectie voelen met de natuur.

Onze edelsteen

Heliotroop is een beschermende, aardende en zuiverende steen. Het is een kalmerende steen die je helpt om mooie dromen te ervaren. Het is de steen van balans en harmonie. Het helpt bij het maken van keuzes en het doorpakken van die keuzes. Het helpt bij het geheugen en geeft compassie en wijsheid.

De steen bestaat altijd uit twee kleuren; een diep groen en een roest rood. Gezamenlijk zorgen deze voor harmonisering van de hogere chakra’s (keel, voorhoofd, kruin) en de lagere chakra’s (basis, heiligbeen, zonnevlecht). De naam Heliotroop komt van “helios” ofwel ZON en “tropein” ofwel veranderen en staat symbool voor de ondergaande zon. Het resoneert met alle chakra’s maar bovenal bij het basis- en hartchakra. Het wordt ingezet om energie en kracht te verhogen en verwijdert energieblokkades. Het kan opgeladen worden met seleniet of bergkristal en met de zon en de maan.

Onze schoolkalender

Bekijk snel onze schoolkalender en blijf op de hoogte van alle geweldige activiteiten en belangrijke data. Jullie aanwezigheid en ondersteuning maken het schooljaar nóg leuker!

Schoolinformatie

Voor meer informatie over IBBO Heliotroop verwijzen wij je door naar de pagina schoolinformatie. Wij vullen deze pagina regelmatig aan met nieuwe informatie.

Nieuws

Lees het laatste nieuws van IBBO Heliotroop op de nieuwspagina en blijf altijd op de hoogte van de laatste updates en mededelingen.

Media

Bekijk uiteenlopende galerijen met impressies, sfeerbeelden en rapportages van IBBO Heliotroop.