Nieuws

Geen mens is hetzelfde en leert op dezelfde wijze.
Je kunt deze ontwikkelingsprocessen niet standaardiseren.
Iedereen levert zijn eigen prestatie en hoeft niet te worden vergeleken met een ander.(Scroll naar beneden of gebruik het Menu)

Docenten gezocht voor IBBO Angeliet!

Flyer oproep docenten

Krantenartikel IBBO Barnsteen - sept 2016

Krantenartikel IBBO Barnsteen

IBBO Eklogiet info middag

Flyer IBBO Eklogiet info middag

Oproep Leerkrachten IBBO Barnsteen

IBBO Barnsteen zou graag in het nieuwe schooljaar willen beginnen. We zijn nog op zoek naar leerkrachten; hierbij doen we een liefdevolle oproep!
 
Flyer oproep leerkrachten IBBO Barnsteen

Oproep Leerkrachten IBBO Angeliet

Voor IBBO Angeliet zijn we nog steeds op zoek naar gepassioneerde leerkrachten om ons team te versterken!

Flyer oproep leerkrachten IBBO Angeliet

Informatiedag IBBO Barnsteen

19 maart 2016 organiseert IBBO Barnsteen een informatiedag, alle informatie is te vinden op de flyer.

Flyer informatiedag IBBO Barnsteen

Excursie Stedelijk museum Amsterdam

De eindexamen kandidaten HAVO tekenen verdiepen hun kennis. 

Foto's van de excursie

Kerstgroet 2015

Kerstgroet voor iedereen!

Lezingen Martijn van Staveren 2016

Download HIER de flyer!

 

Let op NIEUW mailadres voor aanmelding!!

Lilian praat met Gentille Boijmans.

Lilian praat met Gentille Boijmans, de visionaire en oprichtster,  en met Jean Freer, de spirituele leraar der leraren. Een mooi interview waarin de visie van IBBO duidelijk naar voren komt!

INTERVIEW (klik hier!)

IBBO Angeliet is gestart in Geleen en inmiddels is IBBO Chalcedoon gestart voor de zomervakantie. IBBO Barnsteen en Dolomiet zijn nog in oprichting. IBBO wilt zich graag uirbreiden naar heel Nederland en over de grenzen. Dat er voor veel kinderen weer een veilige plek gevonden mag worden.

Begeleiders bijeenkomst Heelsum

Op zaterdag 16 mei 2015 was er een bijeenkomst in Huis van Heelheid te Heelsum. 

De middag werd verzorgd door Jean Freer. Zij werkt al 4 jaar samen met IBBO als leraar/medium om de begeleiders te begeleiden in de cursus naar je eigen Meesterschap. Door aan je eigen bewustZIJN te werken komt dit ten goede aan de kinderen. Het laatste gedeelte konden vragen worden voorgelegd aan Gentille Boijmans, visionair van de IBBO-gedachte.

De begeleiders van IBBO Chalcedoon Meppel, IBBO Barnsteen Heelsum en IBBO D……? Nijmegen waren in grote getalen aanwezig. 

Foto bijeenkomst

Anja Crützen

Zondag 28 maart is onze lieve begeleidster Anja Crützen in haar eigen vertrouwde omgeving overgegaan.

IBBO Angeliet gaat Anja zeker missen. Zij is vanaf het begin een enthousiaste begeleider geweest. Ze kon goed luisteren en deelde vreugde en verdriet met onze kinderen en begeleiders.

Dankjewel lief mens! We gaan je zeker missen!

Gedicht en tekening ter ere van Anja van de kinderen

Overlijdensbericht

Herdenking Anja IBBO

Kerstgroet 2014

Kerstgroet 2014

Oproep docenten

We zijn nog steeds op zoek naar leerkrachten en docenten! Lees meer op de onderstaande link hierover!

Link oproep aanmelden leerkracht/docent

Nieuwsbrief Juli IBBO Angeliet

Nieuwsbrief Juli IBBO Angeliet

Via de nieuwsbrief mailing heeft u weer veel IBBO-weetjes kunnen ontvangen. Hieronder de afzonderlijke links naar de foto collages van de verschillende excursies. Veel kijk plezier!

Link Marokko

Link Amsterdam

Link afsluting schooljaar 2013-2014

Lezing Frits van der Blom 14 september 2014

Op zondag 14 september 2014 is er weer een lezing van Frits van der Blom! Meld je opt ijd aan want vol is vol!

Link lezing-flyer

Nieuwsbrief Maart

 

IBBO is groeiende. Zowel in aantal kinderen, in bewustzijn als in professionaliteit. Groeiend in het aantal kinderen is super. Er is behoefte aan de IBBO formule. Er zijn zoveel aanvragen dat we genoodzaakt worden een wachtlijst aan te leggen. Dit sterkt ons in onze overtuiging dat we op de goede weg zijn.
Groeiend in bewustzijn betekent dat we voor onszelf steeds helderder krijgen wat onze rol in de maatschappij is en hoe we die willen definiëren en uitdragen. Dit betekent weten wat wij als school aankunnen en waar onze grenzen liggen. En dus keuzes maken. Dat is een heel moeilijk punt voor IBBO. Vanuit onze visie willen we alle kinderen de mogelijkheid geven om deel te nemen aan het onderwijs van IBBO, maar tevens weten we dat we niet alle problematieken aan kunnen en we dus op sommige momenten nee moet verkopen naar kind en ouders, hoe pijnlijk die beslissing ook voelt. Ook het verschaffen van deze duidelijkheid is onderdeel van ons groeiproces. Trouwens achteraf gezien hebben deze kinderen IBBO wellicht als tussenstation nodig gehad om weer terug te keren naar de maatschappij en hun pad verder te bewandelen.
Tenslotte groeiend in professionaliteit betekent als school ook alle randvoorwaarden op financieel en onderwijs technisch gebied op orde hebben. Hier horen zaken bij als hoe zijn we georganiseerd en waar liggen financieel onze grenzen. Er zijn nog veel facetten waar we kunnen groeien. We werken er hard aan.
Het voelt heel goed om deel te mogen zijn van dit groeiproces.  

Joop Maessen
Bestuurslid en begeleider IBBO

Link verslagen excursie Politie Limburg Zuid

Link verslagen  excursie Politie Limburg Zuid 2

Link verslagen excursie Politie Limburg Zuid 3

Link verslagen excursie Politie Limburg Zuid 4

Link interview 1

Link interview 2

Link Lezing Frits van der Blom

 

Kerstgroet

Kerst- en nieuwjaarswensen 2013

Kiesha

Enkele weken geleden heeft IBBO door Jean Freer, Kiesha Crowther en haar partner Joyce de Bruin mogen ontmoeten. Kiesha, bekend onder de naam “Little Grandmother, wisdomkeeper, heeft samen met Joyce aangeboden IBBO te komen ondersteunen.

Voor de mensen die haar nog niet kennen verwijzen we naar de website: www.littlegrandmother.net Kiesha heeft 30 maart 2013 in de Irene Congreszaal van de Jaarbeurs te Utrecht 500 mensen ontmoet die vanuit heel Europa naar haar toe kwamen. Alphonsine en Gentille mochten bij haar op het podium komen nadat Kiesha over IBBO had verteld. De reacties waren hartverwarmend en veel mensen hebben hun steun toegezegd. Lees het artikel van Kiesha hier. Daarin wordt IBBO genoemd.

Ibbo school verhuist

IBBO verhuist in het nieuwe schooljaar 2013-2014, naar een nieuwe locatie. We hebben een permanente plek gevonden in Geleen, Op de Vey 18. Deze plek biedt mogelijkheden om verder te groeien. Het is ook beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ons onderwijs is er voor de leeftijd van 4-18> jaar. Het richt zich op het bewust worden van het eigen proces. Individuele aanpak en onderwijs op maat staan daarbij centraal! Elk kind/jongere heeft recht op aandacht, liefde en begeleiding. IBBO gaat uit van de passie en talenten van elk kind. Deze worden benadrukt om verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de ontwikkelingspunten van het kind/ de jongere. Deze ontwikkelingspunten worden omarmd in plaats van afgekeurd.

IBBO werkt vanuit een positieve benadering en staat met een open en eerlijke houding tegenover het leerproces van het kind/jongere. Wandelingen in de mooie natuur, het creatief bezig zijn staan centraal naast de lessen. Ons uitgangspunt is dat nieuwsgierigheid, welbevinden en betrokkenheid voorwaarden zijn voor de ontwikkeling van het kind/jongere. Wanneer deze geheel of gedeeltelijk afwezig zijn, is een kind/jongere niet of onvoldoende in ontwikkeling. Begeleiders, ouders en kind/jongere zoeken dan gezamenlijk naar oplossingen om het welbevinden en/of de betrokkenheid te verhogen.

Vanuit deze gedachte hebben leerlingen veel mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen en hun eigen leerproces te vormen. Dit betekent dat we volgen hoe leerlingen zich ontwikkelen op de ‘schoolse’ onderdelen zoals die in de kerndoelen van het BO en VO onderwijs zijn beschreven, maar ook op alle andere aspecten van de ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk om de talenten van ieder kind/jongere te ontdekken, te benoemen en leerlingen de kans te geven zich daarin te ontwikkelen. Om hieraan tegemoet te komen, is er een breed aanbod van activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, natuur, muziek, sport, techniek en vreemde talen. Daarnaast is het van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van ieder individu, dat we elk kind/jongere in de ontwikkeling tot zijn bewustwording begeleiden.

PERSOONLIJKHEIDSONTWIKKELING wordt bij ons met hoofdletters geschreven. Hierbij is een goede communicatie en samenwerking tussen kind/jongere, ouders en school vanzelfsprekend van cruciaal belang.

We zijn officieel gestart op maandag 31 oktober 2011. wij hebben erkenning voor Basis Onderwijs en Voortgezet Onderwijs. Kom gerust eens een kijkje nemen!

U vindt ons in Geleen, Op de Vey 18. De postcode is 6165 CC

We zijn te bereiken op : 046 436 04 04

Team IBBO

Leerkrachten PO, docenten VO gezocht!

BBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) onderwijs voor primair en voortgezet onderwijs, is een erkende particuliere school. Wij zijn de eerste en enige spirituele school van Nederland gehuisvest in Kerkrade. Het IBBO is bijzonder, omdat de kinderen op weg naar het halen van erkende diploma’s de kans krijgen om zichzelf te bevestigen in hun “wezenlijke mens-zijn”. Hierbij worden ze op basis van individuele begeleiding door een aantal vrijwilligers (o.a. uit het onderwijs afkomstig) ondersteund. We zijn op zoek naar:

**Leerkrachten voor het basisonderwijs**, die één of meerdere dagen het IBBO willen ondersteunen. Mensen die willen werken en afhankelijk zijn van vervangingen kunnen bij ons ervaringen op doen door met nieuwe onderwijsvormen te werken op ons IBBO! Op het moment dat er een vervanging zich aandient is men vrij om hier invulling aan te geven. Zo kunnen we voor elkaar betekenisvol delen. Mensen die genieten van een welverdiende pensioen en de kennis/ervaring willen delen zijn ook zeer welkom! Ibbo-leerlingen zijn zeer gemotiveerd en enthousiast!

**Docenten 1ste en 2de graad voor voortgezet onderwijs**, die op vrijwillige basis zeer gemotiveerde kinderen willen ondersteunen. Dit kan in de vorm van skypen of, in overleg met IBBO, een dagdeel of dag(en). De leerlingen werken geheel zelfstandig.

U kunt ons bereiken via het contactformulier of via een mailtje aan info@ibbo.eu.

Wilt u op de hoogte blijven?Ik wens de volgende mailingen te ontvangen: