Wie zijn wij

Het IBBO ( Ik Ben Bewust Onderwijs) is een erkende
spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs.
Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid,
innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke
liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.(Scroll naar beneden of gebruik het Menu)

Stichting CVSO

CVSO is een stichting die meerdere diensten aanbiedt. CVSO staat voor Centrum voor Spiritueel Onderwijs. Door bewustwording leer je vanuit jezelf en creëer je nieuwe mogelijkheden om te groeien. Deze bewustwording is de rode draad in het aanbod van onderwijs, cursussen, lezingen, begeleiding en trainingen dat CVSO biedt.

CVSO bestaat uit:

  • IBBO, “Ik Ben Bewust Onderwijs”, scholen voor de leeftijd van 4-18> jaar,
  • THON: THuisONderwijsleerlingen kunnen gastlessen volgen bij CVSO
  • een kenniscentrum (informatie voor begeleiders en ouders, info-dagen en contacten met artsen, verpleegkundigen, therapeuten en spirituele centra)
  • een opvoedkundige ondersteuning (cursussen en training voor begeleiders en ouders, workshops en lezingen door artsen, therapeuten en pedagogen).

Het werkmotto van CVSO is:
CVSO/IBBO werkt uitsluitend met vrijwillige begeleiders (o.a. uit het onderwijs) die hun unieke bijdrage aan de stichting en de school geheel op vrijwillige basis ter beschikking stellen.

Bestuursleden

  1. Voorzitter: J.P.J Jansen
  2. Secretaris: H. Boijmans
  3. Penningmeester: R. Willigenburg
  4. Bestuurslid: G.Boijmans
  5. Bestuurslid: J.Maessen
  6. Bestuurslid: J.Freer (vertrouwenspersoon)

IBBO school

Het IBBO is geschikt voor de leeftijd van 4-18+ jaar. Het richt zich op het bewust worden van het eigen proces. Individuele aanpak en onderwijs op maat staan daarbij centraal! Elk kind/jongere heeft recht op aandacht, liefde en begeleiding. IBBO gaat uit van de passie en talenten van elk kind. Deze worden benadrukt om verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de ontwikkelingspunten van het kind/ de jongere. Deze ontwikkelingspunten worden omarmd in plaats van afgekeurd. IBBO werkt vanuit een positieve benadering en staat met een open en eerlijke houding tegenover het leerproces van het kind/jongere.

Onder het CVSO gaan meerdere scholen ontstaan in zowel Nederland als in het buitenland. We hebben er voor gekozen om alle scholen een naam te geven in de lijn van de kristallen en mineralen van Moeder aarde.

IBBO Angeliet

Het IBBO te Geleen, tevens centrum van het CVSO, is gevallen voor de naam Angeliet.

Betekenis van de naam IBBO ANGELIET.

Werkt rustgevend. Geeft een beschermend gevoel. Stimuleert hierdoor innerlijke vrede. Het helpt eerlijk te blijven en gevoelens te kunnen uiten. Versterkt het telepathisch vermogen om met Engelen te communiceren, maar ook dat je met beiden voeten op de grond staat.
Een steen voor vrede en broederschap. Het creëert een gevoel van vrede in combinatie met een verhoging van het bewustzijn.

De steen biedt je de mogelijkheid om je leven een positieve impuls te geven. Ervaart dat je positief en in balans kunt leven in het heden. Ontwikkelt je talenten en vaardigheden. Ontdekt je authentieke zelf, waarbij emoties en communicaties een rol spelen.

IBBO is gevestigd in Geleen. Het is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Op 700m afstand is het station Geleen-Oost en station Lutterade. Op 100m afstand is een busterminal van Geleen. Wandelingen in de mooie natuur, sporten(schaatsen, zwemmen gymnastiek), het onderhouden van een eigen moestuintje, het creatief bezig zijn staan centraal naast de lessen. Ons uitgangspunt is dat nieuwsgierigheid, welbevinden en betrokkenheid voorwaarden zijn voor de ontwikkeling van het kind/jongere. Wanneer deze geheel of gedeeltelijk afwezig zijn, is een kind/jongere niet of onvoldoende in ontwikkeling. Begeleiders, ouders en kind/jongere zoeken dan gezamenlijk naar oplossingen om het welbevinden en/of de betrokkenheid te verhogen. Vanuit deze gedachte hebben leerlingen veel mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen en hun eigen leerproces te vormen.

Wilt u op de hoogte blijven?Ik wens de volgende mailingen te ontvangen: