Bewustzijn

Het IBBO ( Ik Ben Bewust Onderwijs) is een erkende
spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs.
Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid,
innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke
liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.(Scroll naar beneden of gebruik het Menu)

Missie en visie

Missie
Wij werken vanuit hart en ziel en helpen de jongeren van nu om hun volledige potentieel tot uitdrukking te laten komen in een veilige, liefdevolle, open en respectvolle omgeving.

Visie
De visie van IBBO is gebaseerd op eenheid en onvoorwaardelijke liefde. IBBO ziet de mens als geheel. Lichaam en geest werken samen om in perfecte harmonie te groeien en te bloeien. Wij gaan met deze visie aan de slag met onszelf als begeleiders om de kinderen beter te begrijpen en ze ook te kunnen stimuleren om goed voor zichzelf te leren zorgen zowel geestelijk als lichamelijk. De visie komt tot uiting in dagelijkse activiteiten zoals mindfulness, waardeneducatie, omgang met planten en dieren, omgang met elkaar en de eigen groei.
Jongeren die zich vanuit hun eigen kwaliteiten ontwikkelen, worden sterk en weerbaar, ongeacht hun achtergrond, zwaktes en gekwetstheid.
Het is belangrijk dat ze meer ontwikkelingsruimte krijgen en eigen verantwoordelijkheid. Ze worden hierdoor rustiger.heden, zoals zelfbewustzijn en samenwerking, levenslessen.

Sfeer en veiligheid

Bij IBBO hechten we veel waarde aan een rustige, veilige sfeer in het gebouw maar ook in de mens zelf. De school moet een oase van rust en thuiskomen zijn voor zowel de begeleiders, de leerlingen en de ouders. Deze oase van rust proberen we te creëren door allereerst naar onszelf te kijken als begeleiders en te zien dat wij de gewenste rust op elk moment van de dag zelf kunnen neerzetten door onze (vriendelijke) woorden, rustige manier van praten, innerlijke kalmte. Het is dan ook de taak van de begeleiders om deze staat van zijn door te geven aan de kinderen/jongeren. Dit doen we door de kinderen kennis te laten maken met meditatie en mindfulness, hun eigen gedrag in relatie naar zichzelf en de omgeving, hun eigen behoeftes (deze ook herontdekken), de functie van innerlijke vrede.

IBBO staat garant voor de veiligheid van het kind/jongere. In en om het gebouw zijn de nodige maatregelen getroffen om het kind zo veilig mogelijk naar school te laten gaan. De leerlingen zijn verplicht om ten alle tijden in het gebouw te blijven tenzij er middels een afspraak anders is bepaald. De leerlingen mogen in het gebouw absoluut geen wapens, rookartikelen, drugs, alcohol enz. meenemen.

Ben ik welkom?

Iedereen is welkom bij IBBO in de leeftijdscategorie van 4- 18+ jaar!
Alle leerlingen die het gevoel willen ervaren er te mogen ZIJN, te mogen zijn zoals je bent.

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor IBBO te kiezen. Bijvoorbeeld: Je bent een buitenbeentje op je school en hebt behoefte aan individuele begeleiding; je bent erg snel afgeleid en komt hierdoor moeilijk mee op school; je komt van ander onderwijs en je kunt geen geschikte school vinden; je ben thuis en vrijgesteld van leerplicht en wilt gastlessen volgen bij CVSO (THON), je bent hoog gevoelig of hoogbegaafd en wil graag in een omgeving leren die hier rekening mee houdt.

Bij ons kun je kiezen om samen te werken of alleen. Actief zijn wordt afgewisseld met stil zijn. Dat mag!
Zelf kiezen wanneer je actief wilt zijn en wilt buiten spelen, wanneer je trek hebt om te eten, zin hebt om een uitdaging aan te gaan, even in stilte wilt lezen in een interessant of spannend boek.
Dit is allemaal mogelijk bij IBBO!

Koken op school?

De lunch op school proberen we zo gezond mogelijk te houden. Met groente en fruit uit eigen tuin, verantwoord brood (zonder conserveringsmiddelen enz.) en gezond beleg(denk aan kaas, notenpasta, vegetarische groentepasta, avocado, komkommer, tuinkers, dadelstroop, ongezoete chocopasta).
Wij willen verantwoord omgaan met voeding in respect voor mens, dier en natuur.

De maaltijden die we op school bereiden zijn vegetarisch en biologisch!
Kinderen nemen een eigen lunchpakket mee. We willen geen energiedranken en suikerhoudende dranken op school. De kinderen worden van teveel suiker hyperactief en dit beïnvloedt het gedrag van het kind enorm. Hier vragen we aan de ouders om bewust mee om te gaan!

Wilt u op de hoogte blijven?Ik wens de volgende mailingen te ontvangen: